Dom w sercu gór

Poczuj dobrą energię urokliwego domostwa

Rezerwacja

znajdź pokój

Menu weselne II

220 zł/os

(czas trwania: maksymalnie do godz. 0100)


 

Obiad:

I danie

- domowy rosół z makaronem lub z pulpecikami mięsnymi

- zupa cebulowa na białym winie z serem podawana z grzanką

- zupa krem z sezonowych warzyw z grzanką

- krem z pomidorów z bazylią podawany z grzanka i mozzarellą

- zupa z leśnych grzybów

 

II danie

(do wyboru trzy rodzaje 50% do ilości osób)

- roladki drobiowe w sosie

- polędwiczki po królewsku (w panierce z ziół i parmezanu)

- polędwiczki w sosie grzybowym/kurkowym

- grillowany filet z kurczaka zapiekany z warzywami i mozzarellą

- filet z kruczka w migdałach

- roladka śląska wieprzowa z wędzonym boczkiem cebulka i kiszonym ogórkiem

- pieczeń z karkówki w sosie

- udźce indycze

- dorsz w sosie śmietanowo-porowym

- łosoś w sosie cytrynowo-musztardowm

- vege roladki z cukinii i bakłażana

- grillowane oscypki z żurawiną

 

Do dania głównego podajemy dwa dowolne dodatki

(kluski, kopytka, frytki, pieczone ziemniaki, ziemniaki z wody) oraz 3 surówki z sezonowych warzyw.

Domowy kompot i woda

 

Desery

(jeden do wyboru)

- lody z owocami

- sałatka owocowa z sosem mascarpone

- szarlotka z lodami

Patery z domowymi ciastami na bocznych stołach

 

Potrawy gorące

(dwie do wyboru): 

- barszcz z pasztecikami

- staropolski bigos lub flaczki

- zupa gulaszowa lub gulasz

- faszerowane warzywa

- smażony camembert z żurawiną i mixem sałat

- deska mięs Szefa Kuchni (goloneczki, żeberka, karczek, kurczak) wraz z grillowanymi warzywami

- faszerowana roladka z indyka podawana z ziemniakiem z pieca

- kaczka  podawana z modrą kapustką

- łosoś na kluseczkach gnocchi ze szpinakiem

- carry vege z dynią, cieciorką i szpiankiem

 

Bufet z ziemnymi zakąskami

(6 do wyboru)

- zimna płyta (pieczone własnego wyrobu mięsa i wędliny itp)

- deski lokalnych serów

- śledziki na dwa sposoby

- ryba po grecku

- schab w galarecie

- galaretki drobiowe

- roladki z łososiem i warzywami

- jajka w sosie tatarskim

- sałatka caprese

- sałatka grecka

- sałatka brokułowa

- sałatka z kurczakiem

- sałatka z łososiem

- sałatka jarzynowa

- domowy pasztet z żurawiną

- galantyna wieprzowa

- warzywa z dipami i humusem własnego wyrobu

 

Napoje 

(bez ograniczeń)

- soki i woda

- kawa i herbata

 

Napoje gazowane zamawiane w barze płatne osobno

Alkohol we własnym zakresie 

Skontaktuj się z nami!

logo lgd

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:

Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Operacja mająca na celu Rozwój działalności turystycznej w obszarze LGD Sowiogórskie poprzez realizację projektu firmy PPHU Paweł – Paweł Mierzejewski Zacisze Trzech Gór, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju  lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich przedsiębiorczości na obszarze wiejskim  na lata 2014-2020.

Przewidywane wyniki operacji: Wprowadzenie na rynek innowacyjnych usług edukacyjnych – gastronomicznych na obszarze LGD Partnerstwo Sowiogórskie.

Lokalizacja

Zacisze Trzech Gór

ul. Pokrzywianka 10, 58-330 Jedlina-Zdrój 

 

Rezerwacje noclegów

502 771 888

zacisze.jedlina@gmail.com

Dane do przelewu:

Wioletta Mierzejewska

"Zacisze Trzech Gór" 

31 1090 2271 0000 0001 5407 5199

Informujemy, że na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach statystycznych.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to aby były zapisane w pamięci urządzenia. Czytaj więcej…

OK, rozumiem.

Informujemy, że na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach statystycznych. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to aby były zapisane w pamięci urządzenia.


Polityka plików cookies

Polityka prywatności